nyhed | tilbud | sitemap | kontakt

 

FAQ

 

?: Hvor kommer Elfo egentlig fra?

Elfo er hjemmehørende i Lodz i Polen og har de sidste 20 år været toneangivende inden for studio-flash udstyr i det østlige Europa. Elfo er i dag repræsenteret i 18 lande over hele Europa.

Skulle nogle få ’østskræk’ med hensyn til kvaliteten, kan de slappe helt af her! Hos Elfo, under ledelse af ingeniør Jan Tulikowski, er kvaliteten i højsædet. I øvrigt har alle flashlampe-serierne, i forbindelse med Polens EU-entre, gået igennem CE mærknings-proceduren med ’flying colors’, så sikkerheden er også i orden.


 

   

 

 
?: Hvad vil det sige, at Elfo's lamper kan synkronisere med 'andet flashglimt'?
Alle lamper i Elfo's nuværende program har ganske rigtigt den avancerede mulighed, at de med tryk på en knap kan ændres fra at lade slavefunktionen synkronisere ved første eksterne flashudløsning, men derimod ignorere denne og først reagere på flashudløsning nummer to.

Denne funktion er indbygget for at imødegå en hyppig fejl, der opstår når et digitalt kamera benyttes på auto-indstilling sammen med flashanlæg. Typisk vil kameraets blitz nemlig udsende en 'preflash' for at måle lyset, men desværre reagerer mange flashanlægs slavefunktion også denne preflash, og opnår dermed ikke synkronisation med kameraets eksponering. Denne fejl kan altså elimineres ved at indstille Elfo flashene på indstilling på slavefunktionsknappen.

 
   

 

 
?: Kan jeg bruge Elfo’s program af softbokse på mine Elinchrom lamper?

Ja, det kan du. Når du angiver i din bestilling hvilke Elfo softbokse du ønsker, kan du samtidig bestille en dedikeret ’speedring’ (adapter) der passer på dine Elinchrom lamper. Elfo softbokse kan endvidere monteres på flere andre flash-typer.

Du bibeholder naturligvis 360 grader rotationsmulighed, og vinder yderligere muligheden for at benytte de unikke louvre’s og biceller i programmet.

 
   

 

 
?: Det begyndte at ryge fra min nye bicelle-indsats, hvad sker der?
Det er rigtigt, at hvis man f.eks. benytter nye biceller foran Pro 1200’s 650 Watt pilotpære på fuld styrke og skyder flere flash af kortvarigt efter hinanden, så vil overflade-behandlingen på bicellerne kunne give røg fra sig.

Halogen lamperne afgiver meget høje temperaturer, og derfor er det også tilrådeligt ved den slags udstyr, at skrue ned for pilotlyset når det ikke er strengt nødvendigt at benytte det på fuld styrke. Vær især opmærksom på at skrue ned når f.eks. filtre anbringes tæt på halogenlampen.

   

 

 

© 2008 · Elfo Flash Danmark · Kløvervangen 5 · Thorsager · 8410 Rønde · Tlf.: + 45 24 80 00 00 · E-mail: elfoflash@elfoflash.dk

Senest opdateret: marts 2009

Webmaster. Poul Erik Henriksen